Studiu demografic extins

În perioada 17 noiembrie – 7 decembrie 2009, site-urile ro-en.ro, Citatepedia.ro, GaleriaDeArta.com, Preferate.net şi Haioase.net au participat la un studiu demografic mai extins decât cel precedent, din dorinţa de a avea o imagine cât mai clară a publicului acestora.

ro-en.ro

Detalii: Fişier PDF

Comentarii: Deoarece acest studiu demografic a fost efectuat în timpul perioadei de studii, când elevii şi studenţii sunt mai activi pe internet, procentul acestora a urcat la 56% (dintre care jumătate studenţi). Cealaltă parte a utilizatorilor este alcătuită în marea majoritate de persoane cu studii universitare şi post-universitare. Foarte interesant este faptul că un sfert dintre cei care vizitează site-ul şi lucrează fac parte din personalul de conducere, cu putere de decizie pe diferite niveluri (un număr foarte mare, dacă ţinem cont că site-ul are la acest moment aproximativ 300.000 de vizitatori unici/lună). Surprinzător, 24% dintre utilizatori sunt bucureşteni, deşi capitala are aproximativ 10% din populaţia României (desigur, în Bucureşti sunt mai mulţi utilizatori de internet relativ la numărul populaţiei faţă de alte zone ale ţării, dar procentul de 24% este mult peste această pondere). Utilizatorii site-ului se declară interesaţi mai ales de calculatoare, sănătate şi alimentaţie, familie şi viaţa de cuplu, modă şi frumuseţe etc.

Citatepedia.ro

Detalii: Fişier PDF

Comentarii: Site-ul continuă să atragă, cum era de aşteptat, pe de o parte, public tânăr, iar pe de altă parte, public intelectual. Procentul vizitatorilor cu funcţii de conducere este de aproximativ 20% dintre cei care lucrează, o pondere semnificarivă. Publicul feminin domină numeric în continuare, cu două treimi din total. Ca preocupări, utilizatorii se orientează mai ales spre literatură şi muzică, teatru şi cinema, familie şi viaţa de cuplu, sănătate şi alimentaţie, modă şi frumuseţe etc.

GaleriaDeArta.com

Detalii: Fişier PDF

Comentarii: Primul studiu demografic realizat pentru acest site relevă un public variat ca vârstă şi distribuţie geografică. Dat fiind că este un site eminamente cultural, este îmbucurător că 55% dintre vizitatori sunt elevi şi studenţi. Pe de altă parte, dintre vizitatorii care lucrează, mai mult de o treime au funcţii de conducere – o pondere impresionantă. De altfel, şi veniturile declarate de respondenţi sunt binişor peste medie.

Preferate.net

Detalii: Fişier PDF

Comentarii: În mod firesc, având un caracter general şi un conţinut foarte variat, site-ul continuă să aibă un public variat din cele mai multe puncte de vedere. Chiar şi raportul feminin/masculin s-a echilibrat, probabil ca urmare a unor schimbări apărute în conţinutul generat de utilizatori.

Haioase.net

Detalii: Fişier PDF

Comentarii: Aflat la primul studiu demografic, acest site de divertisment are un public divers, cu ponderi ceva mai mari spre masculin şi spre 18-24 de ani, după cum era de aşteptat. Interesant este că publicul bucureştean urcă la peste 22%, iar cel prahovean la peste 8,5%, ceea ce reprezintă procente foarte mari. Vizitatorii se declară interesaţi mai ales de computere, jocuri, turism etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *