Google aduce jumătate din traficul site-urilor româneşti

Serviciul de monitorizare şi analiză www.trafic.ro informează printr-un comunicat de presă:

Cu 51,98% din totalul vizitelor efectuate pe Internet, motoarele de căutare sunt principala sursă de trafic pentru site-urile româneşti. Google este preferatul românilor la căutări online, cu un zdrobitor 97,16%. La mare distanţă se află Yahoo, cu puţin peste un procent (doar 1,44%), iar pe locul 3 se situează Bing cu 0,42%.

Site-urile care beneficiază cel mai mult de vizite referite de motoarele de căutare sunt cele din categoriile Sănătate, Familie/Copii, Legislaţie, Educaţie/Învăţământ şi Ştiinţă/Tehnologie. La polul opus – site-uri ale căror vizite rezultă în mai mare măsură din trafic direct sau din alte surse decât motoarele de căutare – se încadrează categoriile Ştiri/Massmedia şi Servicii web, site-urile de recrutare online, cele ale instituţiilor publice şi site-urile sportive.

Studiul a fost efectuat de trafic.ro în perioada 1 decembrie 2009 – 15 ianuarie 2010 pe baza datelor de audienţă a peste 46.000 de site-uri româneşti active.

Aceasta confirmă încă o dată importanţa unei bune plasări în rezultatele prezentate de motorul de căutare Google. Dacă aveţi un site şi doriţi să îi îmbunătăţiţi poziţia, vă putem ajuta în acest sens, prin servicii specifice (SEO). Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi.